top of page

Playful Movement | Eirini Kalogira

Έγινε ενημέρωση: 18 Απρ 2023

Το «playful movement» project αποτελεί μια εναλλακτική, εκπαιδευτική πρόταση που εμπνέεται από τα πεδία του Χορού, της Κίνησης και της Σωματικής Έκφρασης, μέσω της Τέχνης.


Τί ακριβώς σημαίνει η ονομασία που δώσατε στην εκπαιδευτική σας πρόταση και γιατί την επιλέξατε;

Τα παιδιά ανθίζουν όταν παίζουν, πειραματίζονται, διασκεδάζουν και εκφράζονται ελεύθερα.

Το «playful movement» είναι μια εναλλακτική εκπαιδευτική πρόταση στο πεδίο του Χορού και της Σωματικής έκφρασης.

Στο κέντρο της διαδικασίας είναι η έκφραση και η εμψύχωση της αυθεντικότητας κάθε παιδιού με πρώτη ύλη το παιχνίδι. Κύριο μέλημα μου είναι να δημιουργείται κάθε φορά ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, που υποστηρίζει τη διαδικασία της μάθησης, ενώ τα παιδιά διασκεδάζουν, εκφράζονται και συνδημιουργούν, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την κοινή εμπειρία, χωρίς το άγχος της απόδοσης.


Η κιναισθητικότητα πώς σχετίζεται με την ενσυναίσθηση στο πλαίσιο της πρότασης σας;

Το παιχνίδι είναι πηγή έμπνευσης και ένας ευχάριστος τρόπος για τα παιδιά , να δοκιμάσουν νέες σωματικές δραστηριότητες που:

· Προκαλούν καινούριες σωματικές και κινητικές εμπειρίες ,

· Ανταποκρίνονται στα ορόσημα της κινητικής ανάπτυξης κάθε ηλικίας , ενθαρρύνοντας την απόκτηση, διατήρηση και εκτέλεση των αντίστοιχων δεξιοτήτων ,

· Συμβάλλουν στην καλλιέργεια της κιναισθησίας και της ιδιοδεκτικότητας (αίσθηση και επίγνωση της κίνησης του σώματος, της αλλαγής των μελών του , αντίληψη της θέσης στον χώρο & προσανατολισμός ),

· Ενθαρρύνουν την αυτοέκφραση καλλιεργούν την ενσυναίσθηση , την συνεργασία και την κοινωνικοποίηση , επιδρώντας θετικά στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.



Πόσα χρόνια ασχολείστε με το συγκεκριμένο project και ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν ώστε να δομήσετε και να αναπτύξετε ένα τέτοιου είδους εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Τα μαθήματα δημιουργικής κίνησης για παιδιά " playful movement " είναι το απόσταγμα μιας εικοσαετούς πορείας στην εκπαίδευση σε συνδυασμό με την εμπειρία της μητρότητας.

Ενσωματώνουν τις σπουδές μου στην Παιδαγωγική (Πτυχίο φιλοσοφίας και παιδαγωγικής ΑΠΘ ), στον Χορό (πτυχίο Καθηγήτριας Χορού ) και στην Φυσικοθεραπεία .

Πυκνώνουν την πολυετή εμπειρία που αφορά στην εισήγηση μαθημάτων και εργαστηρίων για όλες τις ηλικιακές ομάδες στα πεδία της κινητικής εκπαίδευσης , του Χορού και του Θεάτρου όπως μουσικοκινητική αγωγή ,μπαλέτο , σύγχρονος χορός , θεατρική κίνηση , χορευτικός αυτοσχεδιασμός, δημιουργική κίνηση ,κινησιοθεραπεία .

Είναι ένα πρόγραμμα που γεννήθηκε από την ανάγκη και την επιθυμία μου , η εκπαίδευση στην κίνηση και την τέχνη του χορού να συναντηθεί με την χαρά του παιχνιδιού και την απόλαυση της διαδικασίας , δημιουργώντας ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον, όπου τα παιδιά μπορούν να ανθίσουν παίζοντας , διασκεδάζοντας και εκφράζοντας με ασφάλεια και αποδοχή την μοναδικότητα τους .


32 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page